ביטוח חיים
ביטוח חיים
דברים שכדאי לדעת על ביטוח חיים
איש מאיתנו לא אוהב לחשוב או לדבר על המוות. עיסוק במוות מייצר תחושות שליליות, ומטבע הדברים אנחנו מעדיפים לחשוב באופן חיובי, ולהאמין שתמיד יהיה טוב.
חכם סיני אמר פעם שיש שני דברים שאי אפשר להתחמק מהם בחיים: המוות ומס הכנסה. עם מס הכנסה עוד אפשר להתמודד על ידי תשלום מס, אבל איך נערכים למוות?
חכם סיני אחר אמר פעם שהסטטיסטיקה לא מעניינת, עד שהופכים לחלק ממנה. בשלב זה, היא מפסיקה להיות סטטיסטיקה – והופכת למציאות.
מדי שנה, מתים בישראל עשרות אלפי אנשים ממגוון סיבות, ממחלות ועד תאונות דרכים וסיבות אחרות. רוב מקרי המוות אמנם מתרחשים אחרי גיל 75, אולם עדיין, מדי שנה מתים בישראל אלפי אנשים בגילאי 18-75.
לכן, חשוב להבין כמה נקודות עיקריות הנוגעות לרכישה או החלפה של ביטוח חיים.
מהי המטרה של ביטוח חיים?
ביטוח חיים נועד לרוב להגן על העתיד הכלכלי של המבוטח, ועל הפגיעה הצפויה בהכנסות התא המשפחתי והקרובים אליו, במקרה של פטירה חלילה.
האם יש סוגים שונים של ביטוח חיים?
בהחלט, ישנם שני סוגים עיקריים של ביטוח חיים: ביטוח חיים חד-פעמי, וביטוח חיים קצבתי.
בביטוח חיים חד-פעמי, סכום הביטוח הנרכש משולם כסכום חד-פעמי למוטבים שנקבעו. ביטוח זה לרוב צמוד למדד המחירים לצרכן.
בביטוח חיים קצבתי, לעומת זאת, סכומי הביטוח משולמים כקצבה חודשית לשאירים/מוטבים. ביטוח מסוג זה נפוץ בעיקר בקרנות הפנסיה.
עד איזה גיל ניתן לקנות ביטוח חיים?
רוב הפוליסות בארץ הן עד גיל 75, אך ניתן לרכוש ביטוחים גם עבור גילאים מבוגרים יותר.
כמה עולה הביטוח?
בפברואר 2019, רשות שוק ההון השיקה רפורמה שבמסגרתה הוזלו עלויות ביטוחי החיים בעשרות אחוזים.
ככלל, עלות ביטוח חיים תלויה בכמה פרמטרים, כולל גיל המבוטח, מין המבוטח, עישון, מצב בריאותי, סכומי ביטוח ועוד.
אנו ממליצים להשוות את התעריפים של חברות הביטוח השונות באתר רשות שוק ההון.
השוואת תעריפים באתר רשות שוק ההון מלמדת כמה דברים:
סוכני ברוקר עובדים עם רוב חברות הביטוח, וזכאים לתנאים מועדפים עבור לקוחותינו, כולל הנחות נוספות על התעריפים המוצהרים.
מהם מוטבים?
ביטוח חיים חד-פעמי מאפשר למבוטח שרכש את הכיסוי לקבוע מי יקבל את סכום הביטוח לאחר מותו, כאשר ניתן לקבוע כמה מוטבים. סעיף 44 לחוק חוזה הביטוח מגדיר מי יהיו המוטבים במקרים שונים, למשל במקרה שנרשם בן/בת זוג ללא ציון פרטים מזהים, ועוד.
זה רק מדגיש את החשיבות של קביעת מוטבים לצד סוכן ביטוח מקצועי, המתמחה בעריכת ביטוחי חיים ובדייקות הקיימות.
איך קובעים מה גובה הביטוח?
במקרה של פטירה, סכום הביטוח משתנה באופן תדיר על פני ציר הזמן. ברור כי למבוטחים צעירים, עם ילדים קטנים וללא נכסים פיננסיים פנסיוניים צבורים, הנזק הכלכלי הפוטנציאלי למשפחה במקרה של פטירה חלילה, גדול משמעותית מהנזק במקרה של פטירת מבוטח שגילו מעל 60, ילדיו בוגרים ומסודרים, והוא כבר צבר לעצמו ולמשפחתו נכסים פיננסיים פנסיוניים משמעותיים.
סוכני ברוקר מתמחים בתכנון פיננסי כלכלי לבחינת צרכי הביטוח של היחיד והתא המשפחתי, ובהתאמת סכומי הביטוח לצרכים של כל מבוטח.
כדאי לדעת:
אז איך עושים ביטוח חיים?
סוכנות ברוקר מציעה מגוון פתרונות בהתאמה אישית, בדיוק בהתאם לצרכים שלך. הלקוחות שלנו נהנים מסל פתרונות רחב, המאפשר לבחור מבין מגוון רחב של חברות ומוצרי ביטוח, וליהנות מהטבות ייחודיות, הנחות, תנאי הצטרפות מיוחדים, ועוד.
התהליך בסוכנות הוא פשוט, מהיר ומקצועי, כאשר הבדיקה כולה מתבצעת ללא תשלום. התהליך מתחיל בבדיקה של כל תיק הביטוח שלך, כולל הנכסים הפנסיוניים (ביטוחי מנהלים, קרנות פנסיה, קופות גמל). במסגרת הבדיקה, נבחן האם ניתן להוזיל את עלויות הביטוחים הקיימים, להקטין/לבטל כפל ביטוחים או ביטוחים שכבר אינם נדרשים (אם יש כאלו), והאם ניתן לרכוש או להגדיל את סכומי הביטוח, בהתאם לצרכים האישיים שלך.
האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה יעוץ ו/או תחליף לייעוץ ו/או שיווק מכל סוג שהוא ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום. לקבלת שירותי שיווק פנסיוני אנא צרו עמנו קשר